Македонија го виде Курц, наместо Халкидики

by fokus 15:19
15:19

ДПМНЕ се пренатегна со посетата и поддршката на Себастијан Курц. Граѓаните веројатно преку ЕВН веќе ја платиле оваа посета на австрискиот министер, но тие што го поканиле, веројатно допрва ќе ја платат.

Најмалку ќе им излезе како во поговорката за евтиниот сомун во Солун. Така, кај Курц еден сомун е еден грош, но од Курц, па назад, чини сто сомуни.

- Advertisements -

Неколку од тие скапо платени сомуни се изоставањето руски знамиња и анти-ЕУ пораки на овој митинг на ДПМНЕ, комбинацијата на Курц со крстоносните знамиња, икони и турски бајраци.

Пишува
Рамадан РАМАДАНИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”