Љупчо Зиков му остана должен на „Фокус“ како претседател на Алијансата за позитивна Македонија

by fokus 14:49
14:49

Именувањето на Љупчо Зиков за директор за финансии во државната компанија МЕПСО предизвика многу негативни реакции во јавноста поради неговите поранешни позитивни ставови кон политиката на Никола Груевски.

Но, кога беше претседател на Алијансата за позитивна Македонија, Зиков направил долг од околу 15.000 евра за реклами за време на изборната кампања во 2014 година. „Фокус“ е само еден на листата медиуми на кои Алијансата им должи пари за објавена политичка пропаганда.

- Advertisements -

Покренат е и судски процес и искористени се сите правни механизми за да дојде до извршување на наплатата, но со оглед на тоа што изборната сметка на партијата е згасната, нема од каде да се изврши наплатата

Пишува
Ирена МУЛАЧКА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”