Политиката за идеологијата е истото тоа што е сексот за љубовта

by fokus 15:00
15:00

Она што е сексот за љубовта, тоа е партиското раководство за самата партија како традиција, идеал, бренд.

Може да си верен до смрт на СДСМ (или ВМРО-ДПМНЕ, сеедно), ама да не можеш да го смислиш Заев (особено откако е дојден на власт и прави секој ден чекори кои ти ги сметаш за погрешни) или Груевски соодветно, на кого одамна му е омекнат тврдиот став за некои клучни прашања кој го имаше на времето и за кого нема шанси во скоро време да му се дигне пак рејтингот за повторно да ја доведе партијата на власт.

- Advertisements -

И да бараш утеха, макар за една ноќ, макар за едни избори, кај некој што може да те задоволи

Пишува
Нено БОГДАН

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”