Груевски сонува победа во октомври, ама и победа нема да го спаси

by fokus 14:44
14:44

Можеби со победа на 15 октомври, Груевски некако може да си го нашминка својот мртовечки политички лик пред огледалото во партијата.

Но, исходот од локалните избори не може битно да влијае на централниот курс за реформи во државата, за промена на „Сваровски“ судството и етаблирање правна држава.

- Advertisements -

Од тој пат за Македонија враќање нема, а кога ќе се изоди, порано или подоцна, сеедно, секако ќе значи и кривично-правна елиминација на пастирот

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”