Љупчо Коцарев по стапките на Добрица Ќосиќ!

by fokus 23:50
23:50

Првиот човек на МАНУ нескромно си се замислува дека е новиот Крсте Петков Мисирков, па посакал зад себе да ни остави ново „епохално дело“ – „За македонските работи“.

Тој си е во свој свет. Добро би било таму и да си остане, да не нè труе со национализам како што Добрица Ќосиќ, претседателот на САНУ, своевремено го подбуцнуваше српскиот народ

Пишува
Ана ПАНОВСКА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК