Добрите страни на странското влијание

by fokus

Ако сакаш да ѝ нанесеш штета на противничката партија, не кажувај дека таа е под странско влијание на големи, мистериозни, виши сили.

Напротив, кажи со видлив презир дека е осамена, никој не ја врти ни два посто, никој не стои зад неа, дека е вејка на ветрот, која при првата бура ќе одлета во неповрат.

Во политиката, ако некој стои зад тебе, полесно ќе се соочиш со тој што стои против тебе. Ако, пак, никој не стои зад тебе, никој нема да застане ни со тебе.

Пишува
Нено БОГДАН

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК