Кочан си ја купи слободата, а судот не ги прифати милионските гаранции на Миладинови, Перушевски и на Рамковски

by fokus 13:49
13:49

По два месеца поминати во бегство, или, на „службен пат“, како што милува да каже Никола Додевски, адвокатот на Сеад Кочан, тој успеа да си ја купи слободата за нешто помалку од еден милион евра.

Нудењето гаранција за спас од притвор е законска можност, но примената е крајно селективна. „Фокус“ анализира, како милионите не беа доволни за од притвор да се спасат браќата Миладинови, Шиповиќ, Перушевски и Рамковски, иако беа осомничени за финансиски малверзации многу пониски од онаа на бизнисменот Кочан

- Advertisements -

Пишува
Валентина ВУРМО

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”