Лицем светци, срцем волци

by fokus 14:24
14:24

За функционерите или партиските моќници што ја злоупотребиле службената положба, народот најчесто вели дека биле „снаодливи“.

Вредносен еуфемизам за битанги, џган, гниди

Пишува
Д-р Гроздан ЦВЕТКОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК