Бугарскиот печат за гостувањето на Македонскиот народен театар во Софија

by fokus 14:26
14:26

Во написот за гостувањето на Македонскиот народен театар, Камен Зидаров, меѓу другото, пишува: „Прво, тој ја прикажа убавината и моќта на македонскиот јазик. Не случајно се вели, ако сакаш да го слушнеш јазикот на еден народ, треба да одиш во неговиот театар

Пишува
Стојан АНДОВ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК