Лажливата Европа

by fokus 10:35
10:35

Во Европа и на Балканот ништо не е променето во однос на политичките односи, сојузи и вазалство од почетокот на дваесеттиот век.

Тие денес се пројавуваат можеби и во поотворен облик отколку тогаш. Наше е да ги разбереме и да се владееме според нив

Пишува
Ристе ЉУБОТЕНСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК