Квазидипломатија

by fokus 14:16
14:16

Вистинскиот интерес на власта за македонското национално малцинство во дијаспората е како загриженост за ланскиот снег и е во функција на пропагандни и манипулативни цели.

Во последниве десетина години се покажа дека таквата наводна грижа се трансформира во интерес за ефикасно дејствување на задграничните комитети на владејачката партија

- Advertisements -

Пишува
д-р Гроздан ЦВЕТКОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”