Дали соработниците на нашиот фирер ќе го следат до крај?

by fokus 14:18
14:18

За пет века османлиско владение, од Македонија не се иселила една третина од работоспособното население.

За 10 години владеење на миленикот на Јупитер ни се исели елитата, која требаше да ја поведе државата напред.

- Advertisements -

Младата елита едноставно препозна дека нема никаква смисла судбината да му ја довери на некој што е убеден дека го има телефонскиот број на Зевс, па си ги спакуваа торбите и заминаа во странство, не сакајќи да се потчинат на налудничавото злосторничко здружение, кое ја узурпираше и ја покори целата држава

Пишува
Александар ТОРТЕВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”