Дали груевизмот без лажење, крадење и репресија сѐ уште е груевизам?

by fokus 13:36
13:36

Во Македонија, по десет години владеење на Никола Груевски, има многу работи што треба да се променат (дел од нив наследени, па проширени и надградени од ерата пред Груевски!), ама има и многу работи кои на гласачите и не им пречат баш.

На македонските копита се чини дека потковиците што им ги закова Грујо и не им пречат премногу, и расположение за замена и нема баш некое силно. Но, сите се свесни и сите признаваат, дури и најголемите бранители на режимот, дека клинците се сериозно разлабавени и дека треба да се сменат.

- Advertisements -

Со други зборови, да понуди груевизам без крадење, лажење и репресија. И без Груевски се разбира.

Но, ако од груевизмот го извадите прво Груевски, а потоа и крадењето, лажењето и репресијата, што останува?

Пишува
Нено БОГДАН

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”