„Конрад Аденауер“ создаде монструм во Македонија!!!

by fokus 12:41
12:41

Следејќи ја нашата политичка сцена, ме мачат истите дилеми што ме инспирираа кога го гледав култниот филм „Лет над кукавичкото гнездо“. Дали вистинските лудаци се во лудница или, напротив, надвор од Бардовци?

Најнормално стана судии да штитат криминалци. Зврлевски сосема „нормално“ да се здаде да се симне притворот на осомничен што е избеган „на службен пат“ цели 20 дена… оти нема да избега, де!

- Advertisements -

Морални кепеци да прогласуваат книжевни џуџиња. Измамници со судска тапија да прогласуваат криминалци. Хохштаплери, во улога на медиумски хушкачи за воена разврска на криминалната криза, да глумат патриоти.

Пишува
Јадранка КОСТОВА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”