Груевски ќе ја руши новата влада преку Уставниот суд, а Иванов ќе ја вади армијата на улица

by fokus 13:02
13:02

ВМРО-ДПМНЕ и претседателскиот кабинет разработуваат неколку можни планови за да го спречат парламентарното мнозинство околу СДСМ да формира влада, да не дозволат трансфер на власта или, пак, да ја блокираат работата и реформите на новата влада, со цел до крај да ги заострат политичките односи и да предизвикаат контролирана безбедносна нестабилност, и на тој начин да се наметнат како фактор во некои нови преговори за надминување на политичката криза

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

- Advertisements -

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”