Колку повеќе време чекаме другите да се изборат за нас, толку помалку време ни останува за самите да се избориме за себе!

by Фокус 10:35
10:35

Западот во наредните месеци сѐ повеќе ќе се занимава со себе, отколку со нас. Така што, останува реално да се надеваме само на една работа.

А тоа е сите релевантни фактори во опозицијата да сфатат дека клучот за паѓањето на режимот од власт не е ниту во воскреснувањето на политичките фигури чие време одамна поминало, ниту во добронамерните странци кои нема да имаат време да ги решаваат нашите проблеми, дури и да сакаат.

- Advertisements -

Клучот е во нас самите. Отсекогаш таму и бил.

За самиот да си ги засукаш ракавите и да си ги решиш проблемите – нема погрешно време.

Секогаш е вистинскиот момент да се потпреш самиот на себе.

Пишува
Нено БОГДАН

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”