Агонија на политичкото лудило

by Фокус 10:37
10:37

Со оглед дека сè што прави Н.Г. му се враќа како бумеранг, со уште поголема жестина, јасно е дека тенка е линијата кога ќе се исфрли искрата што треба да ги потпали граѓанските немири, кои помогнати и „зачинети“ со парите и паравојската на Фамилијата, ќе бидат иницијалната каписла што ќе го запали пожарот на братоубиствената војна.

Јас лично се надевам дека до ова нема да дојде.

- Advertisements -

Но, ако дојде, па дури и само во облик на обид, тогаш на Н.Г. му нема друг спас отколку жив да биде врзан за столбот на „Воинот на коњ“ и каменуван.

Само така, како Божји деца, ќе можеме да ја искажеме нашата милост кон неговата грешна душа!

Пишува
Д-р Ристе ЉУБОТЕНСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”