Кој за кого збори на двојни избори?!

by Фокус 20:35
20:35

Разгледувањето на корелацијата меѓу двата актуелни избирачки процеса се сведува на разгледување финеси и само на различно јазично искажување околу тоа дали се ова двојни или дупли избори.

Со сите избирачки вештини и со силата што ја користи, ДПМНЕ сега во првиот круг заличува на професионален тркач со коли, кој овојпат ќе треба да се трка качен на некој автомобил-крнтија.

- Advertisements -

Но, сè е залудно со крнтија зашто таа, при замав, по некое време чади од сите страни. Исто како Иванов, кого веќе го замолчаа зашто се виде дека ќе го фати параграф од тоа што секој лаф му е гаф

Пишува
Рамадан РАМАДАНИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”.