Чии се МОБ и Гоце?

by Фокус 20:30
20:30

Сиромаштијата честопати кај нас ја врзуваат со валканото, што е погрешно. Сетете се на старите селски куќи и на нивните домаќинки, на спастрените тремови, на везените чаршафи и народните носии, на белите кошули, на изгледот на тие луѓе, на нивниот бистар поглед. Тие се грижеле за домашните животни, за бавчите и нивите, за својата околина како единствен извор на живот.

Пишува
Синоличка ТРПКОВА

- Advertisements -

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”.