Кој сѐ ја нишаше колевката на пастирот?

by Фокус 13:33
13:33

Црвенковски и Георгиевски се двајцата клучни играчи од 1990-тите кои, покрај екс-југословенската КОС-булумента вгнездена во поширокото семејство на пастирот, се прататковци на Груевски и на неговиот режим, на Фамилијата, на организираниот криминал.

И двајцата придонесоа за „вајмарскиот аргумент“ за понижување на Македонија, кој создаде терен меѓу Македонците за прифаќање водач со цврста рака и авторитарни манири и двајцата здушно му помогнаа на Груевски да се добере до власта

- Advertisements -

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”