Беспредметно е да зборуваме за избори без учество на СДСМ

by Фокус 13:26
13:26

Дарко Алексов е првиот човек на граѓанската асоцијација „Мост“.

Тој има долгогодишно искуство во набљудување изборни процеси, а извештаите на „Мост“ важат за еден од најрелевантните оценки за спроведувањето на изборите.

- Advertisements -

Алексов во интервју за „Фокус“ зборува за нерегуларностите што се случуваат во текот на минатите изборни процеси, за потребата од реформи во изборниот систем кои главно се избегнуваат, за кусото време да се направат суштински промени кои влијаат врз изборниот процес

Разговараше
Ирена МУЛАЧКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”