Кој ќе го руши режимот на Груевски – народот или институциите?

by Фокус 11:49
11:49

Пред влегувањето во парламентот на опозициските пратеници, Зоран Заев соопшти дека СДСМ излегува од коалицијата „Граѓани за Македонија“.

Веста одекна како своевидно изненадување во јавноста, многумина останаа вчудоневидени, а на нож ја дочекаа редица аналитичари, истакнати борци против режимот, новинари, интелектуалци, но и видни опозиционери.

- Advertisements -

Граѓаните им се потребни на политичките партии, а не обратно.

Затоа, ако може да се говори за лоша одлука во релациите СДСМ – граѓанско движење, тогаш тоа секако не е формалниот раскин на коалицијата, туку одлуката на граѓанското движење да му ги предаде на СДСМ сите ингеренции да преговара во име на граѓаните, а притоа да ги замрзне сите акции на отпор против режимот, иако Груевски продолжува да прави планетарни глупости

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”