Кои се судиите што ќе ѝ судат на Фамилијата?

by fokus 12:53
12:53

Судиите отсекогаш го имале статусот на заштитени мечки, иако директно одлучуваат за тоа дали некој ќе заврши зад решетки.

Нивните грешки, за неосновано осудени или притворени, ги плаќа државата, а досега никој не одговарал, ниту за нарачките примени преку телефон, за тоа како и колку да пресудат. Сега судиите се на тест.

- Advertisements -

Обвинителите куртулија, со формирањето на СЈО, но судиите не, бидејќи засега нема најава за формирање Специјален суд.

Па, така, ќе мора да ги погледнат функционерите од власта, кои ќе бидат обвинети од СЈО, и да им судат. „Фокус“, пак, фрла поглед на судиите што ќе мора да се охрабрат или, сепак, ќе одлучат да потклекнат

Пишува
Валентина ВУРМО

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”