Власта ги избриша „неподобните“ режисери, сега ќе прави нова монографија!?

by Фокус 19:15
19:15

Речиси една недела во јавноста беше актуелна монографијата на Факултетот за драмски уметности по повод 45 години од неговото основање, која доживеа негативни реакции зашто со само еден потег беше избришано творештвото на најпознатите режисери.

Уште не стивнале реакциите, „Фокус“ дознава дека монографијата воопшто не стигнала во рацете на гостите на јубилејниот ден, туку постои можност таа да биде повлечена или да се прави нејзина преработка.

- Advertisements -

Факт е дека по првото електронско издание, се појавува и нејзина втора верзија

Пишува
Ирена МУЛАЧКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”