Кога судиите ќе ги облечат тогите?

by fokus 14:26
14:26

Судството мора да се врати на својата прва и најважна лекција, а тоа е дека основната функција на владеењето на правото е ограничувањето на политичката власт и обезбедувањето ефикасна заштита на човекот и неговите слободи и права.

Тој ден кога судството ќе ја ограничи политичката  власт, судиите ќе можат со гордост да ги облечат своите тоги.

- Advertisements -

Колку и да е тешко, во тоа мора да се верува. Денес Македонија има таква шанса

Пишува
Ерол РИЗАОВ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”