Кога партиите водат љубов, државата останува трудна

by fokus 15:18
15:18

Не би ме изненадило ако веќе во двата табора креативците не смислуваат љубовна поезија што ќе си ја праќаат по ес-ем-ес, за да не ги чуе ес-де-ес.

Од ВМРО кон Беса: „Ах, срцево по тебе многу ми страда, ајде мори Бесо да направиме влада“.

- Advertisements -

А од овие ќе враќаат: „Еј мој ВМРО и двајцата сме опозиција, ајде да направиме за локалните коалиција“.

Па, чоколадни срца, па кадифени мечиња, па креирани меѓуетнички тензии, па крвави инциденти како оној на 27 април кога од Беса ја пееја албанската химна, а ВМРО тоа го искористи како провокација да почнат нивните рекетари да тепаат во Собранието… еј, па нивната врска веќе е во тек изгледа!?

Пишува
Нено БОГДАН

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”