Кога ќе се повлече плимата, ќе остане батак и бербатлак

by fokus 14:09
14:09

Уште во првите сто дена, јавноста треба да се увери дека Македонија е слободна и почнува да се движи во правилна насока, дека лажни биле драматичните заплашувања на граѓаните дека мнозинството во парламентот е формирано за уривање на унитарноста на државата, за нејзино редефинирање, за таканаречената кантонизација, за смена на идентитетот…

Со овие застрашувања настапи новата опозиција, која, наместо кадровски смени со „бркање на клоци“ на компромитираните водачи, уште бара начини како да се заштитат од соочување со правдата и во партијата и во редовниот суд, каде што ќе судат некои други судии, кои се докажани со работа по словото на законот

- Advertisements -

Пишува
Ерол РИЗАОВ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”