Кој тоа чекори назад, напред, напред, напред!

by fokus 14:35
14:35

Дека некои од политичките актери веќе извлекуваат поуки од изминатите настани, покажа новиот претседател на Собранието, Талат Џафери. Понесен од инерцијата на старата партиска практика, тој во кабинетот, покрај знамето на Република Македонија, го постави и албанското знаме.

Реакциите што произлегоа од таквиот негов гест, како од домашната, така и од меѓународната јавност, беа доволна причина да го повлече тој свој гест и да се држи на практиката утврдена со закон.

- Advertisements -

Тоа покажува дека може да се очекува поголема самосвесност за сопствената одговорност кај клучните луѓе во политичкиот живот.

Пишува
Д-р Ристе ЉУБОТЕНСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”