Кога ќе ги издржите казните, ќе може да одите на избори

by Фокус 15:17
15:17

И уште гордо ни порачуваат „ќе победиме на избори“. А, бре, какви избори, господо?

Не може да одите на следните избори ако сте ги украле претходните.

- Advertisements -

Прво треба да ги вратите придобивките што сте ги стекнале со изборната кражба.

Веднаш да ги напуштите узурпираните функции.

Да ја вратите противправно одземената корист, па кога ќе ги издржите казните, некаде во 2032 година, е тогаш можеби ќе може да одите на избори.

Пишува
Александар ТОРТЕВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”