Брисел ќе му биде последен истрел на теророт

by Фокус 15:14
15:14

Гледаме дека во Белгија тоа и се случило, со тоа што биле преземени мерки и беше уапсен последниот преживеан терорист од оние кои по сѐ изгледа биле вмешани и во последните напади во Париз.

Поради временската блискост со тоа апсење, терористичкиот чин на  аеродромот и во метрото во Брисел повеќе е одраз на слабоста на таа злосторничка организација во цела Европа, отколку што е некаков акт на обмислена стратегија.

- Advertisements -

Пишува
Рамадан РАМАДАНИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”