Коалиција против најавената изборна измама!

by fokus 11:59
11:59

КАКО ДА СЕ СПРЕЧАТ ЗЛОУПОТРЕБИ НА ЕВРООБВРЗНИЦАТА?

Дали зголемување на пензии непосредно пред избори е поткупување? Дали е поткупување кога лидер на партија телефонски „гради патчиња, водоводи и фекални канализации“ со државни пари? Дали е поткупување кога ќе се обезбедат пари за привремени вработувања пред избори? Дали е поткупување ако Вицепремиер за економија темпира, враќањето на долговите кон бизнисот, да се поклопи со предизборниот период? Да се остават актуелните министри да си располагаат со буџетот кој предизборно е „претоварен“ од евра, е исто како манијак да го пратиш да чува средношколки на екскурзија. Затоа во наредниот неколку месечен период, очи широко отворени!

- Advertisements -

Пишува Младен ЧАДИКОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”