Грузиска шема на фамилијата за влез во нафтениот бизнис

by fokus 11:57
11:57

АКО НЕ Е „МАКПЕТРОЛ“ ЌЕ БИДЕ „САН ПЕТРОЛЕУМ“

Додека „Макпетрол“ прави обид да го спречи влезот на офшор капитал претставуван од контроверзни ликови, безмалку по истата шема како што се одвиваше и преземањето на бизнисот со топлинската енергија, во земјава веќе почнала да функционира офшор нафтената компанија „Сан Петролеум“, со непознати крајни сопственици

- Advertisements -

Пишува Влатко СТОЈАНОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”