Кикотот на хиените и законот на големи броеви

by Фокус 12:20
12:20

Во Македонија, на сцена е Законот на големите броеви. Големиот број граѓани, големиот број слободномислечки луѓе, големиот број демократи и борци за вистината, правдата и демократијата.

Големите бројки против безумието, големите бројки против тоталитаризмот, големите бројки против алхемијата на лудилото и кикотот на хиените.

- Advertisements -

Големите бројки  распослани низ големите булевари, со големи транспаренти, на кои со големи букви е напишана големата порака – ОСТАВКА!!!

Статистички гледано, веројатноста за нејзино реализирање е сѐ поголема.

Пишува
Гордана ПОПСИМОНОВА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”