Кекеновски и амстердамската тројка ќе го уриваат Груевски во Собранието

by Фокус 09:20
09:20

Со исклучувањето на Кекеновски од ВМРО-ДПМНЕ, партијата веројатно ја пресретна неговата намера да се кандидира за партиски лидер на претстојниот конгрес.

Но, притоа не се исклучува можноста да се кандидира без да биде член, со оглед на тоа што статутот не го забранува тоа.

- Advertisements -

Доколку не успее во таа намера, тој заедно со Димитров, Лазаревик, Димшоски, Митевски, Малчески и други вмровци кои бараат политичка одговорност од партиското и државното раководство, најавуваат сценарио дека ќе се обидат заедно со опозициските пратеници, и со поддршка од меѓународната заедница, да ѝ изгласаат недоверба на владата во собранието

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”