Ќе застане ли пастирот пред „стрелачкиот вод“ на својата партија?

by fokus 10:58
10:58

Кога ќе го видам Груевски како решил да и пркоси на историјата и како очајнички верува во својата правна и политичка рехабилитација, воскрес и вознесение, надевајќи се на преторијанците во судот и во Собранието, мислам оти крајот на Николае Чаушеску, пред стрелачкиот вод, сепак беше многу хуман.

Груевски по се изгледа за себе избрал многу подраматичен крај.

- Advertisements -

Тој не мора да е физички, но неговото политичко умирање на рати боли до небесата, а кривично-правното упокојување ќе биде гангренозно

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”