Гласачите може да се прават слепи, ама прогледуваат на избори

by fokus 11:04
11:04

Од секој потег на новата влада се појавуваат нови групи разочарани и незадоволни луѓе, кои се прашуваат „за ова ли гласавме, за ови ли се боревме“.

Ако СДСМ ги загуби наредните локални избори, тоа нема да биде по вина на ВМРО-ДПМНЕ, која си има своја верна „самуилова војска“ од партиски поддржувачи, кои намерно се прават слепи за сите нивни криминали.

- Advertisements -

Евентуалниот пораз на изборите ќе биде вина чисто на СДСМ, кој не успеа да ги „ослепи“ своите гласачи на време, па мнозина од нив, многу повеќе од секој стоти со по едно око, туку секој втори со двете очи ококорени гледаат што прават новите власти, и не им се верува што гледаат.

 

Пишува
Нено БОГДАН

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”