Ќе се завршат ли преостанатите 7 километри од пругата за Софија во следните четири години?

by fokus 20:07
20:07

Експертите предупредуваат дека наскоро ќе се соочиме со уште поголема пречка кога ќе сфатиме дека без либерализиран железнички сообраќај, буквално ќе нема кој да вози по таа пруга и кој да ги услужи потенцијалните клиенти.

Дополнително се наметнува и прашањето со патничкиот сообраќај, кој, за разлика од развиените држави, кај нас целосно излегува од мода.

- Advertisements -

Ако железницата е слика на состојбите во една држава, тогаш треба многу да направиме за да ја подобриме оваа слика

Пишува
Дејан АЗЕСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК