Ќе се партизира ли и новата комисија за дискриминација?

by fokus 13:25
13:25

Комисијата за заштита од дискриминација асоцира на документот што му го даде на поранeшниот премиер Никола Груевски, со кој си обезбеди азил во Будимпешта.

Во јавноста се слушаше за неа само кога констатираа дека поранешните функционери на ВМРО-ДПМНЕ биле дискриминирани.

Нивниот мандат истече, а сега во собраниска процедура е новиот закон за спречување и заштита од дискриминација.

Владата не го прифати предлогот на невладините членовите да се избираат јавно, со образложение дека ќе се изгуби многу време

Пишува
Фросина ФАКОВА-СЕРАФИНОВИЌ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК