Ќе ги сменат чаршафите, а не проститутките!

by fokus 11:50
11:50

Филозофијата на нашите властитутки ја препознав во вицовите. Како кога шефицата на јавната куќа што губела на клиентела, нашла решение: ги сменила чаршафите, а не проститутките.

Е по поплавата, ние ќе ги смениме „чаршафите“. Или кога шефот на стриптиз-бар во комунистичка Москва се думал оти не им оди бизнисот, а стриптизетата им била член на партија од 1939!

- Advertisements -

Како што на нашиве им е клучно „стриптизетите“ да им се „члан партије“.

Е, државата тоне, но тука се медиумските старлети да го прикажат тоа како прогрес.

Пишува
Јадранка КОСТОВА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”