Концесионери губеа дозволи, но продолжија да „копаат“ добитници на тендери и партиски донатор!

by fokus 17:42
17:42

Во изминатиов период, дваесетина компании останале без концесија поради неплаќање на концесискиот надоместок или поради загрозување на јавниот интерес и безбедноста на жителите, додека дваесетина субјекти заработиле и кривични пријави за незаконска експлоатација на минерални суровини.

Во меѓувреме, одредени активни концесионери истовремено добиваат и голем број вредни тендери. Еден од нив, дури, финансирал изборна кампања на политичка партија…

- Advertisements -

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК