Каракамишева станала експерт за „лојалност“!?

by fokus 13:47
13:47

Масовната полуписменост, која вообичаено е една самозадоволна и тврдоглава состојба на умот и, главно, располага со сиромашко, школско штогоде образование, по добиената диплома едноставно „затвора дуќан“, отвора Сител, Алфа, Канал 5, МРТ и, како по задача, ги голта празните простачки поуки за „лојалноста кон државата“!

Според поткованиот идеолог на таа „лојалност“, К.Т., „лојалноста кон државата“ да ти била врвната човекова вредност!

- Advertisements -

Ах, професори од Правниот факултет, вас попрво треба да ве „окупираат“ борни коли, луѓе маскирани со фантомки, а не оние професори од Економскиот факултет!

Пишува
Ана ПАНОВСКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”