Партија од шарените

by fokus 13:50
13:50

Можеби е некоја моја преголема желба, којзнае што ли е, ама мислам дека во Македонија е дојдено времето за една мултиетничка, мултикултурна граѓанска партија.

Партија што ќе ги разбие стереотипите за етничката ексклузивност, за двопартизмот и за султанските партии.

- Advertisements -

Партија која во себе ќе ги обедини луѓето од Македонија што сакаат слобода, правда и демократија.

Таква шарена партија може да произлезе само од Шарената револуција. А зошто да не?

Пишува
Гордана ПОПСИМОНОВА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”