Како власта им дели субвенции на свои луѓе и на блиски фирми

by Фокус 10:32
10:32

Дополнителниот заменик-министер за земјоделство, Николовски, дефинитивно се портретираше како еден од најажурните опозициски кадри во владата, поради тоа што можеби е најчесто присутен во јавноста, презентирајќи факти за низа пропусти, недоследности и злоупотреби во овој ресор.

Но, тој се соочува со блокада во обидот да дојде до прецизни информации околу распределбата на субвенциите, бидејќи едноставно надлежната платежна агенција одби да му одговори за исплатата на субвенциите, кои, според него, ги добивале партиски и владини функционери, но и привилегирани бизнисмени и компании.

- Advertisements -

Дали молкот  повеќе говори од самите зборови?

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”