Како почна раздружувањето на Македонија од поранешна Југославија

by fokus 19:42
19:42

Во Белград го пренесов  македонскиот став:

„Ова нам ни дојде многу наеднаш. Пратениците, политичките партии и целокупната јавност во СРМ немаат информации какви се состојбите во другите републики и не се познати нивните ставови.

- Advertisements -

Ќе го изнесам мојот впечаток врз основа на дискусиите на седницата на Собранието во која учествуваа повеќе од 40 пратеници, 8 пријавени не добија збор, а седницата мораше да биде прекината.

Според мнозинството дискусии, сметам дека Македонија ќе се определи за ставот на Словенија и Хрватска“.

Пишува
Стојан АНДОВ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК