Како Миле стана главен пациент на Катица?

by Фокус 11:03
11:03

Иако критичарите на груевизмот го лоцираат пастирот како „капо ди тути капи“, сепак, во најмногу кривични пријави од „бомбите“, дури 14, се наоѓа Миле Јанакиески.

„Прва пратиља“ му е Јанкулоска со 10 кривични. Квантитетот не мора да даде и квалитет, ама јасно ги лоцира луѓето кои му биле десна и лева рака на Пастирот, а на кои сега им се заканува опцијата за нивно дислоцирање во „Идризово“.

- Advertisements -

Во таа смисла, провокацијата е да се осврнеме токму на човекот кој е на врвот, ама според кривичните пријави.

Всушност,  Миле и Горде се повеќе ми наликуваат на Војо и Ламбе од Љубчово време на ВМРО-ДПМНЕ!

А и ако постапиле според мислењето на Груевски, нели, за мислење не се одговара!

Пишува
Јадранка КОСТОВА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”