Како и да се свртат, изборите им се напред

by Фокус 13:13
13:13

Актуелните политички пораки што ги пренесуваат политичките партии во ова рано предизборие можат слободно да се окарактеризираат како едно седмоглаво чудовиште.

Мешани пораки од разни глави, различни усти и на неистоветни јазици.

- Advertisements -

Но, кога ќе се соберат сите изјави, пресови и кажувања од политичките претставници, тоа квантитативно се чини дека има количество зборови, а, сепак, квалитативно само до толку што пораките можат да се сведат само на две значења: спас и преживување.

Така едните, пред сѐ, тие во опозиција, сакаат да ја спасат државата повикувајќи го народот, а другите, пред сѐ, тие во власта, да преживеат себеси повикувајќи се на народот.

Пишува
Рамадан РАМАДАНИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”