Како фирмата „Техноскоп“ кешира милиони евра од општинските комунални претпријатија

by fokus 12:54
12:54

Јавните комунални претпријатија од целата држава се групирани во непрофитното здружение на граѓани АДКОМ.

Овластено лице на оваа организација на даватели на комунални услуги од 2010 година наваму е сопругата на сопственикот и сестрата на управителот на компанијата за трговија со водоводна опрема „Техноскоп“.

- Advertisements -

Во истиот период, компанијата склучила бројни договори токму со комуналните претпријатија од целата држава во вкупен износ од над 10 милиони евра!

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”