Ќе ја поништиме продажбата на атрактивниот имот на друштвото!

by Фокус 11:05
11:05

Раководството на „Славија“, каде што доминантен сопственик е практично владата, веќе продаде дел од имотот – единственото нешто што остана од некогашниот трговски гигант.

Притоа, најголем дел од десетината објекти се продадени за пониска цена од нивната проценета пазарна вредност, поради што дел од поранешните вработени обвинуваат дека имотот се обезвреднува и се распродава за багатела.

- Advertisements -

Малцинските акционери, пак, најавуваат дека еден ден ќе ги оспорат овие продажби, бидејќи ги спроведува нелегитимно раководство на противправен начин

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”