Груевски не барал само амнестија, туку сакал да биде претседател!

by fokus 13:07
13:07

Пастирот бара сопствена политичка факторизација како гаранција дека неговата амнестија ќе има траен карактер.

Со други зборови, Груевски би можел да се согласи Иванов да му го даде мандатот на Заев, за СДСМ и партиите на Албанците да формираат влада, ама за возврат тој мора да биде сериозен политички фактор во Македонија, легитимиран од сите.

- Advertisements -

Само тоа можело да му гарантира дека нема да заврши в затвор. Тој си замислил дека најдобарата позиција која му гарантира трајна амнестија е функцијата претседател на државата

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”