Има ли руска врска во крвавиот четврток?

by fokus 14:15
14:15

Хрватски тајни агенти ги испитуваат врските на кумановскиот Хрват Игор Југ алијас Владо Черноземски со руската воено-разузнавачка служба – ГРУ и нејзината евентуална инволвираност во крвавото сценарио во Македонија.

Кумановецот командуваше со дел од силеџиите ноќта во Собранието.

- Advertisements -

Со убиство на Али Ахмети (или Талат Џафери) требало да се предизвика Иванов да воведе воена состојба. Зошто акцијата е абортирана?

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”